QM Slovakia, s.r.o., Jégeho 5/11, 971 01 Prievidza

Ochrana osobných údajov

INFORMÁCIE O SPRACOVANÍ A OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV

Náš prístup k ochrane Vašich osobných údajov je mimoriadne zodpovedný a kladieme naň veľký dôraz.
Opierame sa o zákon č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov") a NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len GDPR).
Pri spracovávaní Vašich osobných údajov dbáme na zásady zákonnosti, obmedzenia účelu osobných údajov, minimalizovanie rozsahu uloženia, správnosti, integrity, dôvernosti a zodpovednosti.
1. Prevádzkovateľ osobných údajov
názov spoločnosti: QM Slovakia, s.r.o.
Adresa sídla: Jégého 5/11, Prievidza, 971 01
IČO: 45 718 831
DIČ: 2023108098
Štatutárny orgán: Ing. Ľubomír Kubinec

2. Zodpovedná osoba
Vzhľadom na predmet našej činnosti naša spoločnosť nemá povinnosť stanoviť a zverejňovať kontaktné údaje zodpovednej osoby. V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom spracovávania Vašich osobných údajov nás môžete kontaktovať na qmslovakia@qmslovakia.sk
3. Dôvod spracovania osobných údajov
Zabezpečenie našich služieb:
Spoločnosť spracúva poskytnuté osobné údaje v rozsahu: fyzické osoby (titul, meno, priezvisko, adresa, e-mailová adresa, telefón, bankové spojenie) právnické osoby (obchodné meno, adresa sídla, IČO, DIČ, IČ DPH, e-mail, telefón, bankové spojenie), zamestnanci právnických osôb (titul, meno, priezvisko, e-mail), za viacerými účelmi: evidencia zmlúv vrátane predzmluvných vzťahov (cenové ponuky), evidencia došlej a odoslanej pošty, spracovanie účtovných dokladov v nadväznosti do účtovníctva pre vedenie kompletnej účtovnej agendy, vystavenie certifikátov a osvedčení, evidencia uchádzačov o zamestnanie.
Spracúvanie Vašich osobných údajov je súčasťou našej činnosti. Bez poskytnutia osobných údajov a bez ich spracúvania by sme zákazníkom a ostatným zainteresovaným osobám nemohli poskytnúť naše služby v požadovanom rozsahu a kvalite.
Návšteva webovej stránky
Keď navštívite naše webové stránky, naše webové servery z bezpečnostných dôvodov vždy uchovajú spojovacie údaje počítača spájajúceho sa s našou stránkou, zoznam webových strán, ktoré navštívite v rámci našej stránky, dátum a trvanie Vašej návštevy, identifikačné údaje používaného typu prehliadača a operačného systému ako aj webovej stránky, cez ktorú sa spájate s našou stránkou.
Online chat/kontaktný formulár
Online chat zabezpečuje komunikáciu so zákazníkom formou online chatu. Slúži na poskytnutie informácií zákazníkom.  Na zaslanie informácií, o ktoré máte záujem potrebujeme uchovať Vaše meno, email a telefón.

 
4. Právny základ spracúvania osobných údajov zainteresovaných osôb:
Naša spoločnosť postupuje podľa zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov") a NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len GDPR).
Právnym základom pre spracovanie osobných údajov je:
•    Plnenie zmluvných podmienok:
o    Vaše osobné údaje vo forme meno, priezvisko, telefón, email potrebujeme na vytvorenie a uzatvorenie zmluvy ohľadom služieb, ktoré u nás využívate. Účelom spracovania sú predzmluvné a zmluvné vzťahy. V prípade odmietnutia za vyššie uvedeným účelom, nie je možné zmluvný vzťah uzavrieť.
•    Oprávnený záujem:
o    Spracúvame Vaše osobné údaje, aby sme Vám poskytli relevantný obsah, ktorý je pre Vás zaujímavý. Na tento účel používame cookies. Bližšie informácie o cookies nájdete v bode 6.
o    Spracovanie osobných údajov na základe oprávneného súhlasu (cookies) môžete upraviť priamo vo Vašom prehliadači.
Spoločnosť považuje poskytnuté osobné údaje za dôverné a kladie dôraz na rešpektovanie súkromia.

 5. Príjemcovia
Na poskytovanie niektorých služieb potrebuje spoločnosť poznať niektoré osobné údaje dotknutých osôb a potrebuje ich poskytovať ďalším príjemcom za účelom plnenia si zákonných povinností a poskytovania služieb v najvyššej kvalite.
Popri svojich podnikateľských aktivitách spoločnosť spolupracuje s viacerými sprostredkovateľmi, ktorí dbajú na poskytovanie služieb v čo najvyššej kvalite.
Spoločnosť čestne prehlasuje, že pri výbere jednotlivých sprostredkovateľov dbala na ich odbornú, technickú, organizačnú a personálnu spôsobilosť a ich schopnosť zaručiť bezpečnosť spracúvaných osobných údajov prijatými bezpečnostnými opatreniami v zmysle zákona o ochrane osobných údajov.
Pri výbere vhodného sprostredkovateľa postupovala spoločnosť tak, aby nedošlo k ohrozeniu práv a právom chránených záujmov dotknutých osôb.
Spoločnosť uzatvorila so sprostredkovateľmi v zmysle čl. 28 ods. 3 Nariadenia písomné zmluvy o zabezpečení ochrany osobných údajov spracúvaných sprostredkovateľmi, ktorých poverila spracúvaním osobných údajov dotknutých osôb v rozsahu, za podmienok a na účel dojednaný v zmluve a spôsobom podľa zákona o ochrane osobných údajov.
6. Automatizované individuálne rozhodovania vrátane profilovania
Súbory cookie:
S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie.
Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť. Pretože každý prehliadač je iný, návštevníci si môžu nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke. Viac o cookies viď. Cookies policy na našej webovej stránke.
Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org
Google Adwords a Google Analytics:
Spoločnosť využíva Google AdWords, prostredníctvom ktorého má možnosť vytvárať online reklamy a oslovovať ľudí práve vtedy, keď sa zaujímajú o produkty a služby, ktoré spoločnosť poskytuje. Funkcie Remarketing v službe AdWords nám umožňujú osloviť ľudí, ktorí v minulosti navštívili naše webové stránky. Umožňuje zobrazenie reklamy vo vyhľadávaní. Dynamický remarketing umožňuje používateľom zobrazovať reklamy na produkty alebo služby, ktoré si v minulosti prezreli. Cookie, zaisťujúce remarketingové kódy, môžu návštevníci webovej stránky primeraným nastavením daného prehliadača zakázať.
Google Analytics využívame len na anonymizované zisťovanie návštevnosti stránky.
7. Podmienky a spôsob spracúvania osobných údajov dotknutých osôb
Spoločnosť spracúvané osobné údaje nezverejňuje. Výnimkou môže byť iba vyžiadanie osobitného právneho predpisu alebo rozhodnutia súdu alebo iného štátneho orgánu.
Spoločnosť nebude spracúvať Vaše osobné údaje bez Vášho súhlasu alebo iného zákonného právneho základu za iným účelom ako je uvedené.
8. Doba uchovávania osobných údajov dotknutých osôb
Je stanovená podľa konkrétneho účelu spracovania osobných údajov a podľa požiadaviek osobitých predpisov.
Konkrétne doby uchovania predpisuje interný predpis Registratúrny plán spoločnosti vypracovaný v zmysle zákona o archívoch a registratúrach.
Spoločnosť bezpečne likviduje všetky osobné údaje, ktorých účel spracúvania a doba uchovania sa skončila. Po skončení vymedzeného účelu je spoločnosť oprávnená spracúvať osobné údaje v nevyhnutnom rozsahu a to na výskum alebo na účely štatistiky v ich anonymizovanej podobe.
Spoločnosť zabezpečuje spracovávanie osobných údajov dotknutých osôb vo forme umožňujúcej identifikáciu jednotlivých dotknutých osôb počas doby nie dlhšej, ako je nevyhnutné na dosiahnutie účelu spracúvania.
9. Prenos osobných údajov do tretích krajín
Prenos osobných údajov v do tretích krajín a medzinárodných inštitúcií spoločnosť nevykonáva.
11. Práva dotknutej osoby spojené so spracúvaním jej osobných údajov
 
Na základe písomnej žiadosti môže dotknutá osoba uplatniť pri všetkých formách spracúvania osobných údajov nasledovné práva (zákonná povinnosť, súhlas dotknutej osoby, oprávnený záujem, zmluvné vzťahy):
požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby,
•    na opravu spracúvaných osobných údajov,
•    vymazanie spracúvania osobných údajov (len v prípade, ak ich nemusíme zákonne uchovávať napr. faktúry, daňové doklady a pod.),
•    namietať proti spracúvaniu osobných údajov
•    podať sťažnosť alebo návrh na začatie konania dozornému orgánu
•    prístup k vlastným osobným údajom
•    na zoznam vlastných osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania
•    likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona
•    zabrániť spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely marketingu bez jej súhlasu
•    právo podať návrh na začatie konania podľa § 100 v prípade ak dotknutá osoba má podozrenie, že jej osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú
Na základe písomnej žiadosti má dotknutá osoba právo (v prípade súhlasu so spracovaním osobných údajov a zmluvných vzťahov):
•    kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov
•    právo na prenosnosť osobných údajov od prevádzkovateľa k inému prevádzkovateľovi pokiaľ je to technicky možné
Na základe písomnej žiadosti má dotknutá osoba právo (v prípade oprávneného záujmu):
•    obmedzenie spracúvania jej osobných údajov – v prípade, ak má dotknutá osoba podozrenie, že spracúvame jej osobné údaje nezákonne môže vzniesť námietku. V prípade vznesenia námietky má dotknutá osoba právo na to, aby sme obmedzili spracovanie jej osobných údajov.
 
V prípade, ak dotknutá osoba nemá spôsobilosť na výkon právnych úkonov, jej práva môže zastupovať zákonný zástupca. Po úmrtí dotknutej osoby môže jej práva uplatňovať blízka osoba.
Žiadosť dotknutej osoby podľa zákona o ochrane osobných údajov vybaví spoločnosť bezplatne, okrem úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených vecných nákladov spojených so zhotovením kópií, so zadovážením technických nosičov a s odoslaním informácie dotknutej osobe, ak osobitný zákon neustanovuje inak.
Spoločnosť je povinná písomne vybaviť žiadosť dotknutej osoby najneskôr do 30 dní odo dňa doručenia žiadosti.
Spoločnosť je povinná bez zbytočného odkladu oznámiť dotknutej osobe porušenie ochrany osobných údajov, ak takéto porušenie ochrany osobných údajov môže viesť k vysokému riziku pre práva dotknutej osoby.
Spoločnosť Vás, ako dotknutú osobu informovala o ochrane Vašich osobných údajov. Boli ste poučení o Vašich právach vo vzťahu k ochrane osobných údajov.
 
V Prievidzi , dňa 25.05.2018